En brannkonstabels plikter

Som brannkonstabel har man mange og varierte oppgaver. Alt fra å slukke en stor brann til å bistå dersom en heis har stoppet opp. Arbeidsoppgavene kan altså være både farlige og skumle, men også trivielle og hyggelig å utføre. Uansett vanskelighetsgrad – en brannkonstabel er pliktig til å utføre alle oppgaver han eller hun blir satt til.

LIVREDDENDE ARBEID

Det er ikke bare ambulansesjåfører og leger som kan være med på å redde et liv. Dersom det har skjedd en trafikkulykke er brannvesenet ofte de første som dukker opp på åstedet. Dette er fordi det noen ganger er nødvendig å frigjøre skadde personer fra et bilvrak, og dette er en brannkonstabel s

CAMP LEMONNIER, Djibouti (August 27, 2011) - Alfonso Bravo (left) and Siyaad Cheik, Camp Lemonnier Fire Department firefighters spray down an mock aircraft with AFFF foam concentrate during a training scenario, August 27. The Fire Department conducts routine training exercises to maintain skill proficiency. (U.S. Air Force photo by Senior Airman Jarad A. Denton)

in plikt. De er også tilstede for å sikre ulykkesstedet slik at de andre instansene får gjort sin jobb skikkelig. En brannkonstabel er også nødt til å ha mye kunnskap om livreddende førstehjelp, fordi dette noen ganger er nødvendig å utføre under en brann eller andre typer ulykker. Men det er viktig at en brannkonstabel har en sterk psyke. Noen ganger kan man komme til et åsted hvor det er veldig alvorlig skadde mennesker eller omkomne. Det er viktig at en brannkonstabel klarer å holde hodet kaldt, og tar riktige og raske beslutninger når det trengs.

FOREBYGGENDE ARBEID

En brannkonstabel er ikke bare på jobb dersom det brenner eller har skjedd en alvorlig ulykke. Når man er ansatt i brannvesenet må man også belage seg på å bedrive forebyggende arbeid, som også er en veldig viktig arbeidsoppgave som kan hindre en alvorlig ulykke eller brann. En brannkonstabel skal se til at brannforeskrifter følges i bygninger, institusjoner som sykehus og skoler, skip og industrianlegg. Informasjonsarbeid og opplæring er også en stor del av arbeidet, og dette kan være for eksempel brannøvelser på skoler. Dette er viktig for å minske risikoen for ulykker, og gi andre mennesker informasjon om hvordan man skal oppføre seg dersom det skulle begynne å brenne.