Hvordan bestå opptaksprøven til brannkonstabel

For å bli brannmann, må man gjennom en opptaksprosess med tøffe fysiske og mentale tester. Det lønner seg derfor å studere nøye hva disse testene går ut på, og så legge opp en god strategi for å kunne bestå dem og få så høy poengsum som mulig (de fysiske og mentale testene blir vurdert sammen med din CV og søknad, og eventuelt også personlig intervju i neste runde).Firefighter_Training_150203-F-HF287-250

Her kan man se på testene du skal gjennom først. Kondisjonen testes ved et løp på 3,2 km, tilsvarende åtte runder på bane. Dette skal gjennomføres på 15 minutter. Du skal også gjennom en test på tredemølle med til sammen 23 kilo i utrykningsutstyr på deg. Etter dette kommer en styrketest med tre øvelser, her skal du også ha på deg utrykningsklær og -utstyr. Disse øvelsene inkluderer armhevinger, knebøy, og pull-ups.

For å se at du er egnet til å jobbe i høyden, må du også gå opp en stige og gjennomføre en oppgave høyt oppe i været. Så får du en test som skal evaluere hvor god romfølelsen din er, og hvor lett du har for å orientere deg, dette er jo viktige faktorer under røykdykking. Det er også en test av klaustrofobi, men du får ikke vite hva den går ut på på forhånd.

For å slappe av er det å spile på GamingClub online casino en mulighet. Etter dette får du noen tester som minner litt mer om skolen: norsk, regning, lokalkunnskap, data, teorikunnskap fra førerprøven, og den slags.

Disse mer mentalt orienterte testene er vanskelige å forberede seg på, kanskje med unntak av det som dreier seg om trafikkteori og lokalkunnskap der du bor, der går det jo an å pugge litt. Når det gjelder de fysiske testene er det særlig øvelsen pull-ups (opptrekk) som gir mange problemer, man skal ha sterk rygg og armer for å greie sju av dem som er minstekravet. Bruk mye tid på å trene opp lats-musklene og biceps slik at du kan greie dette. Prøv også å gjøre forskjellige styrkeøvelser med sekk eller annen belastning for å bli vant til denne situasjonen.

ADD YOUR COMMENT