Hvordan bli en brannmann

Om du har et brennende ønske om å bli brannmann, er det lurt å ha sjekket kravene. I denne teksten får du tips og veiledning om hvordan du kan oppnå drømmen. Det er lurt å søke selv, for å få mer korrekt veiledning. Eventuelt kan du søke rådgivning på din skole.

Utdanning

For å kunne bli brannmann, må man ha gått en intern kurs som du får igjennom Nofire-truck-nyc-1465666794fyArges Brannskole. Dette innebærer et grunnkurs og brannkurs. Opptakskravene for dette kurset er generell studiespesialisering, altså fullført 3 år på videregående skole. Samtidig lønner det seg å ha førerkort i klasse C. Om dette er noe du får under utdanningen som brannkonstabel, er noe du må kontakte det Norske Brannskole selv.

Fysikk og psykososiale

For å kunne komme inn som brannmann, må man også gjøre fysiske og psykiske tester. Eksempler på fysiske tester er bom, push-ups, utholdenhets test på mølle og svømmetest. Man kan heller ikke være klaustrofobisk eller ha høydeskrekk. Alt dette for å kunne gjøre deg mest mulig rustet for jobben. Det stilles høye krav, og det anbefales å være i god fysisk form om dette er ditt ønske. Som brannkonstabel kan man også jobbe som dykker, noe som krever fysiske og psykiske tester relatert til det fagområdet. Det vil også bli utført en helsekontroll av en godkjent lege, for å sikre at du er skikket til denne type jobb. Lignende opptak kan du finne for opptak til å bli politi. Psykiske og Fysiske tester som dette, kan være et krav, når du skal søke på jobb som ferdig utdannet brannmann, uansett alder. Legesjekk kan også være ett krav som du må gjennom, årlig, selv om du har fått jobb. Dette er igjen for å sikre at du er skikket til jobben, og at du og ingen andre kan komme til skade på grunn av helgemesse eller psykososiale grunner.