Syv viktige elementer som inngår i en brannkonstabels utrustning

Daglig setter brannkonstabler livet til for å redde personer i nød. I slike dramatiske situasjoner sier det seg selv at det å ha korrekt redskap er av aller største viktighet, både for dem selv og de personene som trenger hjelp. Det er enhver konstabel sin plikt, å se til at utrustningen er i henhold til gjeldende regler og forskrifter. Her er noen tips i forbindelse med valg av noen av de viktigste elementene i en brannmann utrustning:

  • Kniven er en av de viktigste hjelpemidler en brannmann har. Den bør være kompakt, men samtidig bør den ha ulike funksjoner. At den har både glatte og taggete knivblad er viktig og det må lett kunne festes til eller løsnes fra beltet.10847703994_b91f350f8b_b
  • Lommelykt er viktig ettersom brannfolk ofte jobber i mørke rom eller rom der sikten på en eller annen annen måte er nedsatt. Lykten må være robust, ha et godt grep og ha halogen- eller LED-pære i seg. Dessuten bør den være mulig å justere slik at man både kan konsentrere lyskjeglen og opplyse et større område.
  • Brannmannskap arbeider med hendene hele tiden, så spesialhansker er en dyd av nødvendighet. De må være av et materiale som tåler hardhendt håndtering. Mansjettene bør være elastiske og tette og knokene bør dessuten utstyres med ekstra polstring.
  • Brannfolk er ofte først fremme ved bilulykker. En effektiv bilbeltekutter er derfor viktig å ha for hånden.
  • I sitt redningsarbeid må brannfolk ofte forsere ruter og glassvegger. Derfor er en solid glasshammer som effektivt knuser selv herdet glass viktig å ha med seg.
  • Nødlys-pinne inngår også i en brannkonstabel sin utrustning. Nødlyset må være så sterkt at det kan observeres på minst halvannen kilometers avstand. Pinnen bør kunne lyse 360 grader samtidig, samt ha ulike karakteristikker, f.eks. signallys med ulik blinkfrekvens
  • Til slutt skal man huske på at all denne utrustningen skal følge konstabelen i det aktive arbeidet. Derfor er det viktig også å ha en bag som er lett å bære og som gir rask og effektiv tilgang til de ulike verktøyene..